Reeks van Fibonacci

Reeks van FibonacciUiteraard zijn de meeste strategieën in het casino bij Punto Banco gebaseerd op inzetten. Logisch want je kan het spel zelf niet veranderen. Je kan niet op een andere manier gaan spelen om te winnen. De croupier bepaalt het spel en het is ook niet zo gek dat de bank daardoor vaker wint. Het enige wat je als speler kan doen is inzetten op de bank en op een bepaalde manier gaan inzetten. Met de Reeks van Fibonacci zou je bijvoorbeeld een verschil kunnen maken. Officieel is het een eeuwenoude wiskundige reeks, maar gokkers kwamen erachter dat je hem prima kan gebruiken om je inzet bij een spelletje te bepalen.

Wat is de reeks?

Eigenlijk betekent het niets meer dat je gaat inzetten volgens een reeks getallen. De getallen kan je helemaal zelf samenstellen op basis van je budget. Je mag hierbij zelf een patroon maken die je opschrijft op een kladblaadje. Uiteraard moet de reeks aan een bepaalde eisen voldoen. De getallen moet bijvoorbeeld altijd de som zijn van de twee voorgaande getallen. Voordat je begint met een reeks opschrijven kies je één getal. Dit getal schrijf je dubbel op. Dit is het begin van je reek. Het kan bijvoorbeeld de twee zijn voor twee euro. Je begint je reeks dan met 2-2. Daarna begin je met het maken van de som van de voorgaande getallen en maak je de reeks zolang als je wilt. We hebben hier het voorbeeld met de 2 uitgeschreven: 2-2-4-6-10-16-26-42-68-110.

Inzetten volgens de reeks

getallen reeksJe gaat nu Punto Banco spelen volgens de reeks. Ons advies is om in ieder geval altijd in te zetten op de bank. De bank heeft het laagste huisvoordeel namelijk slechts 1,06%. De kans is dus groot dat de bank gaat winnen. Je gaat het eerste getal uit de reeks inzetten op de bank. In onze voorbeeldreeks is dit 2 euro. Verlies je? Dan schuif je een stapje op in de reeks. Dit doe je net zolang tot je wint. Het kan voorkomen dat je in onze voorbeeldreeks pas wint bij 10. Als je wint schuif je twee stapjes terug. Dit doe je net zolang tot je weer verliest of je de beginstand van 2 euro bereikt hebt. Vanaf 2 euro blijf je net zolang twee euro inzetten tot je wint en je weer een stapje verder gaat.

Langzaam de inzet verhogen

Eigenlijk is Fibonacci een progressief inzetsysteem om verliezen op te vangen. Als je verliest raak je geld kwijt en dit wil je natuurlijk terugverdienen. Door langzaam omhoog te gaan op de ladder win je geld terug op het moment dat je wint. Het grote voordeel is dat je inzet niet heel hard stijgt. Een alternatief  is bijvoorbeeld de Martingale strategie.  Als je met Martingale inzet verdubbel je telkens de inzet bij verlies. Alleen dit kost je al snel een hoop geld met alle gevolgen van dien. Door langzaam je inzet te verhogen voorkom je dat je teveel geld verliest en hou je nog wat budget over. Vooral met een huisvoordeel van slechts 1,06% hoef je niet ver te gaan met de reeks en maak je al snel je verliezen weer goed.

Het nadeel van spelen met de reeks

verhogenHelaas zitten er aan voordelen ook nadelen en zo ook aan dit systeem. Er is natuurlijk geen één strategie perfect dus het is niet zo vreemd dat er ook nadelen aanzitten. Eén van de nadelen is dat je in het begin met een vrij klein bedrag speelt. Terwijl juist je begin omzet het moment is dat je winst moet pakken. Pas op het moment dat het slecht gaat moet de inzet omhoog en dit gaat vrij langzaam. Doordat het zo langzaam gaat duurt het ook lang voor je een verlies goedgemaakt hebt. Als je een verlies goed gemaakt hebt moet je alweer opnieuw beginnen omdat je alweer verloren hebt. Je kan dus vrij lang bezig zijn om je winstdoel van 10% tot 20% te behalen. Natuurlijk kan je de getallen iets hoger laten beginnen, maar dan is de kans weer groot dat je boven je bankroll uitkomt na een paar rondes verlies.

Is dit systeem voor jouw perfect?

Eigenlijk zijn er twee manieren om daar achter te komen. De eerste is door het uit te testen. Open eens een potje Punto Banco in de gratis modus. Je hebt nu echt niets te verliezen. Ga er eens mee spelen en probeer het uit. Kan je er geld mee winnen of verlies je alleen maar? Als je er geld mee wint en je blijft binnen je bankroll die je normaal ook zou hebben, dan zit je goed. Maar als je winst nihil is of je buiten je bankroll gaat dan is het slim om met een ander systeem te gaan spelen. Je kan zo verschillende systemen testen om te kijken of het voor jouw een aanrader is om te spelen.

disclaimer
€250 + 100 FS